GRAĐANI

Svaki građanin ima važnu ulogu u kibernetičkoj sigurnosti. Internet i digitalne tehnologije povezuju milijarde ljudi, pa postupci pojedinca mogu imati široke posljedice. Nesigurni uređaji ili nepažljivo ponašanje mogu poslužiti kao vrata za kibernetičke napade koji mogu ugroziti pojednica, poslovne sustave, državne institucije ili druge korisnike.

Bez obzira je li riječ o stručnjaku ili ne, svatko snosi odgovornost za vlastitu sigurnost, a time i za sigurnost drugih. Nacionalno koordinacijsko središte za industriju, tehnologiju i istraživanja u području kibernetičke sigurnosti (NKS) pažnju posvećuje svim korisnicima digitalnih tehnologija i interneta, bez obzira na njihovu stručnost u ovom području. Na ovoj stranici možete pristupiti bazi znanja i edukacijama koje NKS donosi svima, s ciljem širenja znanja o sigurnom korištenju kibernetičkog prostora, bilo kod kuće, na poslu ili u društvu općenito.

Jedan od ciljeva NKS-a je i povećanje razine svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti, koji će se ostvarivati kroz organizaciju događanja za građanstvo.

Edukacija

Novosti

asdasduaszgdhu

Skip to content